Trimetal Permacryl AE Satin Bekijk groter

Trimetal Permacryl AE Satin

Permacryl AE Satin is een watergedragen, huidvet resistente, krasvaste, dekkende, zijdeglanzende lakverf voor binnen op basis van gemodificeerde alkydhars emulsie.
  • Zeer eenvoudig te verwerken
  • Huidvetbestendig, krasvast
  • Goede aan- en doordroging
  • Uitstekende duurzame eigenschappen

Meer details

€ 39,65 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement 12 m²/l
Afwerking Zijdeglans
Geschikt voor spuiten Nee
Geschikt voor binnen Ja
Geschikt voor buiten Nee
Overschilderbaar 16 uur
Droogtijd (stofdroog) 1 uur
Op waterbasis Ja

Meer informatie

Productomschrijving
Permacryl AE Satin is een watergedragen, huidvet resistente, krasvaste, dekkende, zijdeglanzende lakverf voor binnen op basis van gemodificeerde alkydhars emulsie.

Gebruik/Toepassing
Permacryl AE Satin is geschikt als afwerklaag op hout, kunststof en metaal voor binnen, o.a. ramen, deuren met uitstekende eigenschappen zoals kleur- en glansbehoud. De verwerking is prettig mede door de goede open tijd. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl AE Satin. 

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaal gemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl PU Primer aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl AE Satin.
Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid om een egaal mat geschuurd oppervlak te verkrijgen. Altijd dient te worden vermeden dat er diepe schuurkrassen ontstaan. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl PU Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl AE Satin.
Voor staal: Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl PU Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl AE Satin.

Verwerking van het product
kwast en rol

Type verdunning
Water

Volumepercentage verdunning
0-3%

Reinigingsmiddel
Direct na gebruik met handwarm water

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog : ca. 1 uur
Kleefvrij : ca. 4,5 uur
Overschilderbaar : ca. 16 uur

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/ of
een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Dit product heeft een aandeel alkydhars en hierdoor enigszins gevoelig voor donkervergeling. Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof : 37%
Dichtheid : 1,28 kg/dm³
Glans : zijdeglanzend
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte : 11-13 m²/liter
Leverbaar in de kleuren : aan te kleuren via het Trimeta kleurenmengsysteem

Houdbaarheid
In gesloten verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.

Veiligheid/Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via uw verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl