Trimetal Permacryl PU SemiBrillant Bekijk groter

Trimetal Permacryl PU SemiBrillant

Krasvaste, watergedragen, niet vergelende, hoog zijdeglanzende lakverf

  • Zeer krasvast
  • Beste in vloei
  • Niet vergelend

 

 

 

Meer details

€ 25,50 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement 11 m²/l
Afwerking Zijdeglans
Geschikt voor spuiten Nee
Geschikt voor binnen Ja
Geschikt voor buiten Ja
Overschilderbaar 6 uur
Droogtijd (stofdroog) 1 uur
Op waterbasis Ja

Meer informatie

Productomschrijving
Permacryl PU Semi Brillant is een sneldrogende, krasvaste, niet vergelende zijdeglans lakverf voor binnen en buiten op basis van een watergedragen, acrylaaturethaan bindmiddel. 

Gebruik/Toepassing
Permacryl PU Semi Brillant is geschikt voor de afwerking van houten ondergronden, PVC, beton en pleisterwerk. Als grondlaag wordt hierbij Permacryl PU Primer toegepast. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl PU Semi Brillant. Bij buitentoepassing dient altijd gegrond te worden met Permacryl PU Primer.

Voorbehandeling van de ondergrond/Systeeminfo
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl PU Primer aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Semi Brillant.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl PU Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Semi Brillant.

Voor staal/verzinkt staal
Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl PU Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl PU Semi Brillant.

Verwerking van het product
Kwast en Rol
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : 0-5%
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water

Technische Product Informatie
Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20 ° C en 65% R.V.
Stofdroog : ca.1 uur
Kleefvrij : ca. 2 uur
Overschilderbaar : ca. 6 uur

Opmerking
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof : 35%
Dichtheid : 1,25 kg/dm³
Glans : hoge zijdeglans
Vlampunt volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen laagdikte: 11,7 m²/l

Leverbaar in de kleuren
Aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.